Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Alpha Bank



ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΌΤΙ
Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΣΕΙ;

Η Διοίκηση της Τράπεζας, σταθερή στην πολιτική της κατεδάφισης εργασιακών δικαιωμάτων και της μείωσης μισθών αμφισβητεί τον Οργανισμό Προσωπικού και τα Επιχειρησιακά επιδόματα όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων . Στον Οργανισμό Προσωπικού θέλει να αλλάξει τα άρθρα που αφορούν στις προαγωγές συναδέλφων για να προωθεί διάφορους αλεξιπτωτιστές και ημέτερους χωρίς να χάνει τις αγωγές των συναδέλφων στα δικαστήρια. Δεν επιθυμεί περιορισμούς στις μετακινήσεις προσωπικού και φυσικά θέλει να απαλλαχθεί από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας μόνο για «σπουδαίο λόγο» όπως αναφέρει ο Οργανισμός Προσωπικού.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει την πλήρη συνεργασία  της ηγεσίας του Συλλόγου Alpha Bank (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Είναι η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για το Ασφαλιστικό της πρώην Πίστεως όπου η ηγεσία του Συλλόγου υπέγραψε προδοτική συμφωνία αμφισβήτησης της σύμβασης του 1981.  Θα ζήσουμε την ίδια κοροϊδία με τα επιχειρησιακά επιδόματα των συναδέλφων της πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, όπου ο Γκιάτης και ο Αθανασιάδης υπέγραψαν την κατάργηση τους τον Ιούλιο του 2013 με αντάλλαγμα την βοήθεια της τράπεζας για μεταγραφές στο Σύλλογο, και με υπόγεια συμφωνία να εφαρμοστούν οι μειώσεις μετά τις εκλογές στο Σωματείο.  

Ευθύνες όμως δεν έχουν μόνο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Βαρύτατες ευθύνες έχουν και οι συνάδελφοι που νομίζουν ότι θα την γλυτώσουν συντασσόμενοι με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και την τράπεζα, ενώ κατ ιδίαν διαμαρτύρονται για την καθημερινή υποβάθμιση τους. Συνάδελφε που στήριξες τον Ενωμένο Σύλλογο  με την ψήφο σου, έχεις προσωπική ευθύνη για τα εργασιακά  δικαιώματά σου που χάνονται. .

ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ. ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΔΟΥΛΙΚΑ

 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK
Απρίλιος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου