Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων πρ Εμπορικής - Alpha BankΣυνάδελφοι,                                                                                                                  15/5/2014

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην Παναττική συγκέντρωση την οποία καλεί ο Σύλλογος την Πέμπτη 15/5 και ώρα 17.00 στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Ευπόλιδος 12. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και αναγκαία!

Μπροστά σε κάθε επίθεση που δεχόμαστε από τη διοίκηση είτε αυτή αφορά τον μισθό και τα επιδόματά μας, είτε αυτή αφορά τις εργασιακές μας συνθήκες, δεν υπάρχει άλλη απάντηση από τον οργανωμένο μαζικό αγώνα και τη συνδικαλιστική δράση. Αυτό το σκοπό άλλωστε πρέπει να υπηρετεί και το σωματείο, δηλαδή την συσπείρωση και την οργάνωση των εργαζομένων γύρω από έναν τέτοιο αγώνα.

Επιμένουμε λοιπόν να λέμε ότι κάθε νομική ενέργεια-ειδικά στις σημερινές συνθήκες που η εργατική νομοθεσία ξηλώνεται- δεν μπορεί παρά να έχει επικουρικό χαρακτήρα σε έναν συνδικαλιστικό αγώνα, διαφορετικά δεν θα χρειαζόμασταν σωματεία αλλά δικηγορικά γραφεία.

Μέχρι στιγμής η ηγεσία του Συλλόγου έχει εξαντλήσει τη δράση της σε προσχηματκούς-όπως και οι ίδιοι λένε- διαλόγους με την διοίκηση και σε νομικές ενέργειες, ενώ η συνδικαλιστική δράση έχει περιοριστεί στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας. Ουσιαστικά η συνδικαλιστική δράση, η αρχή της οποίας δεν μπορεί να είναι άλλη από την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, είναι ανύπαρκτη.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία το προηγούμενο διάστημα απηύθυνε κάλεσμα στην ΕΑΣ και την ΕΣΑΚ για συλλογή υπογραφών με στόχο την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, όμως δεν βρήκαμε ανταπόκριση.

Πιστεύουμε ότι έστω και τώρα πρέπει άμεσα Να Συγκληθεί Γενική Συνέλευση με στόχο τον καθορισμό κινητοποιήσεων, απεργίας και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την συσπείρωση των συναδέλφων σε κατεύθυνση υπεράσπισης και διεκδίκησης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που απoρρέουν από την Επιχειρησιακή Σύμβαση και τον οργανισμό προσωπικού.

Την απογοήτευση των συναδέλφων που εκδηλώνεται με χαμηλά ποσοτά συμμετοχής σε απεργίες, συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις η ΔΗΣΥΕ πολλές φορές την χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη συνδικαλιστική αδράνεια για την οποία είναι υπεύθυνη.

Παλεύουμε για να σπάσουμε το κλίμα απογοήτευσης που δικαιολογημένα επικρατεί στους εργασιακούς μας χώρους και ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Εργαζομένων πρ.Εμπορικής –Alpha

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου