Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Αγωνιστική Πρωτοβουλία ΑΤΕ -Πειραιώς: Όχι στον εκβιασμό και τα μνημόνια!

ΟΧΙ στον εκβιασμό ΟΧΙ στα μνημόνια
ΟΧΙ  στο δρόμο με μαζικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ανατροπής της επίθεσης
ΟΧΙ και στην κάλπη

 Είναι πια καθαρό πως η οποιαδήποτε συμφωνία υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιδραστικής «Ιερής Συμμαχίας» ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα. Το σχέδιο των τραπεζιτών, του κεφαλαίου, των δανειστών απαιτεί εδώ και τώρανέα μέτρα κοινωνικής καταστροφής, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέο ασφαλιστικό, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις. Απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή, τιμωρία και μέτρα στο διηνεκές. Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Είναι πια ξεκάθαρο ότι η λογική ενός «έντιμου συμβιβασμού» «ανοίγει την όρεξη» των οικονομικών δολοφόνων για ακόμα βαρβαρότερα μέτρα.
          Οι πολιτικές δυνάμεις που την προηγούμενη πενταετία υπέγραψαν τα μνημόνια που οδήγησαν σε κοινωνική καταστροφή, μαζί με τις σημερινές εφεδρείες τους, το αντιδραστικό μπλόκ των «μένουμε Ευρώπη» αλλά και τη Μέρκελ, το Γιουνγκερ και όλο το συρφετό τρομοκρατούν, απειλούν ,  απαιτούν να πούμε ΝΑΙ και να  υπογραφεί νέα απεχθής συμφωνία-μνημόνιο.
Η κυβέρνηση από την άλλη με τη λογική «ούτε ρήξη – ούτε υποταγή» στην τελευταία της πρόταση των 47 σελίδων υποτάσσεται στις βασικές αξιώσεις των δανειστών και του κεφαλαίου, καταπατά ακόμα και τις δικές της «κόκκινες γραμμές», αποδέχεται την αποπληρωμή του χρέους και προτείνει ουσιαστικά νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών, νέους έμμεσους φόρους, χτύπημα των ταμείων και νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, ιδιωτικοποιήσεις αφήνοντας το  κεφάλαιο απείραχτο για άλλη μια φορά, και μνημονιακά μέτρα φωτιά 8δις για τα λαϊκά στρώματα.
Μετά δε την απόφαση για δημοψήφισμα από τη βουλή η κυβέρνηση καθ υπόδειξη της ΕΚΤ και της ΤτΕ, αλλά και μετά την έκκληση της φιλοεργοδοτικής ηγεσίας της ΟΤΟΕ,  πήρε τη λανθασμένη απόφαση να κλείσει τις τράπεζες, συμβάλλοντας έτσι στο κλίμα τρομοκρατίας και πανικού. Σαν τραπεζοϋπάλληλοι πιστεύουμε ότι οι τράπεζες έπρεπε να παραμείνουν ανοικτές για τις ανάγκες του λαού και οι όποιοι περιορισμοί κίνησης κεφαλαίων  έπρεπε να έχουν ήδη εφαρμοστεί στην πραγματικά μεγάλη κατευθυνόμενη φυγή των καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού των γνωστών και μη μεγαλοκαταθετών.
Το κλίμα τρομοκράτησης έχει ξεκινήσει και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Δεν απέχουμε, συμμετέχουμε ενεργά στη σύγκρουση.
Να εισβάλει μαχητικά και αποφασιστικά ο λαός στο προσκήνιο!

          Αυτές τις κρίσιμες στιγμές σπάμε το φόβο στο δρόμο. Δεν περιμένουμε την Κυριακή. Πρέπει ο ίδιος ο λαός να εισβάλλει στις εξελίξεις με τον δικό του μαζικό ανυποχώρητο αγωνιστικό τρόπο.
Για να πανικοβάλλουμε εμείς το μέτωπο  των  μνημονιακών ευρωλάγνων, των καναλαρχών, των δολοφόνων και εκβιαστών στην ΕΕ και το ΔΝΤ.
Για να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να μεταφράσει το δικό μας ΟΧΙ, σε συμφωνία με νέο μνημόνιο που θα βασίζεται στις μέχρι τώρα κατατεθειμένες προτάσεις της.
Για να δώσουμε μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Για να ξαναέρθει στο προσκήνιο η ελπίδα της απελευθέρωσης και όχι η απαισιοδοξία μιας "έντιμης" υποταγής.

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις της κυβέρνησης, μια μεγάλη νίκη του ΟΧΙ στην κάλπη της 5ης Ιουλίου κλείνει το δρόμο σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή συμφωνία.
·        Είναι ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις που έχει η πρόταση των δανειστών.
·        Είναι ΟΧΙ στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ που απαιτούν.
·        Είναι ΟΧΙ στην ένταση της φοροληστίας μέσω της αύξηση του ΦΠΑ που επιμένουν.
·        Είναι ΟΧΙ στην άμεση μείωση των συντάξεων και στην αύξηση του εργασιακού χρόνου που επιβάλλουν.
·        Είναι ΟΧΙ στα μνημόνια και στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής.
·        Είναι ΟΧΙ στους δανειστές – τοκογλύφους.
Τελικά είναι ΟΧΙ στην ευρωζώνη και την Ε.Ε., καθώς καμία φιλεργατική πολιτική, καμία πολιτική έξω από τα δεσμά του μνημονίου δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτά τα πλαίσια.
Καμιά αναμονή γενικευμένη αντεπίθεση ΤΩΡΑ!
Με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια όλη την επόμενη εβδομάδα να πούμε το δικό μας  ΟΧΙ που διεκδικεί:
·        Προστασία του λαϊκού εισοδήματος και καταβολή όλων των μισθών και συντάξεων
·        Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων.
·        Παύση πληρωμών στους δανειστές και  διαγραφή του χρέους.
·        Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο.
·        Ρήξη και έξοδο από το ευρώ  και την Ε.Ε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου