Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ψηφίσματα που κατέθεσε η Αγωνιστική Συνεργασία στο συνέδριο της ΟΤΟΕ

Η Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ κατέθεσε αρκετές προτάσεις στην επιτροπή ψηφισμάτων , για να τεθούν στο σώμα και να υιοθετηθούν σαν ψηφίσματα του συνεδρίου: για τους πλειστηριασμούς, την ενοικιαζόμενη εργασία, ενάντια στο πόλεμο και υπέρ των προσφύγων, για τις Σκουριές κλπ. Συμμετείχαμε στη συνδιαμόρφωση όσο ήταν δυνατόν και ψηφίστηκαν δύο ψηφίσματα από κοινού για το ζήτημα της ενοικιαζόμενης εργασίας και τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας. 
Η επιτροπή ψηφισμάτων απέρριψε τα παρακάτω δύο ψηφίσματα, και παραπέμφθηκαν να προταθούν στο σώμα του συνεδρίου, όπως γίνεται κάθε φορά με όλες τις προτάσεις ψηφισμάτων. Ωστόσο, σε μια πρωτόγνωρη αντιδημοκρατική κίνηση, το Προεδρείο του συνεδρίου (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) πρότεινε να μην τεθούν σε ψηφοφορία και να μη διαβαστούν καν, αφού δεν συμφωνούσαν όλες οι παρατάξεις, αλλά να παραπεμφθούν στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο, δηλαδή στις καλένδες! Το πρώτο ψήφισμα τελικά, μετά από διαμαρτυρίες αντιπροσώπων της Αγωνιστικής Συνεργασίας, διαβάστηκε και μπήκε σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε! Τότε με πραξικοπηματικό τρόπο, το Προεδρείο του συνεδρίου δήλωσε ότι παραπέμπονται για τα όργανα και διέλυσαν το συνέδριο! Τα δύο ψηφίσματα είναι τα παρακάτω:



1.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



Η ΟΤΟΕ, μέσα από το συνέδριό της, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σε διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων, επειδή σήκωσαν το ανάστημά τους και αγωνίστηκαν για αξιοπρεπείς όρους εργασίας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας:

·        Στους εργαζόμενους και στους αλληλέγγυους που συμπαραστάθηκαν το καλοκαίρι του 2014 στο μεγάλο αγώνα των απλήρωτων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, που δικάζονται στις 8 Δεκέμβρη μετά από μήνυση του εργολάβου

·        Στους συνάδελφους συνδικαλιστές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη που δικάζονται μετά από μηνύσεις διευθυντών σχολείων λειτουργώντας με βάση τις αποφάσεις των συλλόγων τους βαθμολόγησαν αρνητικά υποψήφιους διευθυντές για τους οποίους υπήρχαν καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Απαιτούμε την αθώωσή τους και την παύση κάθε δίωξης των παραπάνω αγωνιστών.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας!


 2.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, ενάντια στην επένδυση για εξόρυξη χρυσού. Η συγκεκριμένη επένδυση εκτός από καταστροφική για το περιβάλλον – όπως φαίνεται καθαρά από τις εικόνες της περιοχής – αποτελεί επιπλέον λεηλασία του εθνικού πλούτου από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται με αυτήν.
Το 31ο συνέδριο της ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου