Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής ΕΤΕ για την παραβίαση του κανονισμού εργασίας από την ΕΤΕ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Εξακολουθεί να είναι παράνομη η Διοίκηση της ΕΤΕ, μην εφαρμόζοντας τον κανονισμό εργασίας εδώ και πάνω από 3 χρόνια. Η υποχρέωσή της με βάση τα σημερινά ισχύοντα να εντάξει στους κανονισμούς εξειδικευμένου προσωπικού όσους συναδέλφους από πρ. Probank – Fbb, Εθνοντάτα, εργάζονται σε εξειδικευμένες θέσεις (αλλά και όσους συναδέλφους μετακινήθηκαν σε αυτές από άλλες διευθύνσεις της ΕΤΕ), είναι αναμφισβήτητη και επιτέλους πρέπει να γίνει πράξη!
Γι αυτό άλλωστε, και δικαιώθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας συνάδελφοι από πρ. Εθνοντάτα που προσέφυγαν για το αυτονόητο δικαίωμά τους για ίση αμοιβή για ίση εργασία και επιδικάστηκε η υποχρέωση της ΕΤΕ να τους καταβάλει αναδρομικά δεδουλευμένα για το επίδομα εξειδικευμένης εργασίας από τον Απρίλιο του 2015, οπότε και εντάχτηκαν στον κανονισμό εργασίας. Οι συνάδελφοι παράλληλα με τον απεργιακό αγώνα αντιτάχθηκαν στο φόβο και στη λογική «να περιμένουμε εσαεί» και διεκδίκησαν και νομικά τα δικαιώματά τους, ενώ και μετά τη δικαίωσή τους, υπάρχουν καταγγελίες ότι άλλοι συνάδελφοι αποτρέπονται από το να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε την παραβίαση των κανονισμών και την κατά περίπτωση εφαρμογή τους από την Τράπεζα, όπως και όποτε θέλουν οι διοικούντες. Οι συνάδελφοι έχουν χάσει επιδόματα ετών που τα δικαιούνται πέραν πάσης αμφισβήτησης. Οι μεθοδεύσεις, εδώ και πάνω από 2 χρόνια, της Διοίκησης, προκειμένου να καθυστερήσουν οι εντάξεις αλλά και να αλλάξουν προς το χειρότερο οι επιμέρους κανονισμοί, απαντήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και στην πράξη με τις απεργίες και τις συνελεύσεις που κάλεσε ο Σύλλογος εργαζομένων πρ. Εθνοντάτα, στις οποίες συμμετείχαν και πολλά μέλη του ΣΥΕΤΕ.
Οι ευθύνες της πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ είναι παραπάνω από τεράστιες εδώ και πάνω από 2 χρόνια, καθώς ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ βάζουν πλάτη στα σχέδια της Διοίκησης, αναμένοντας ως θεατές τις αποφάσεις που θα μας ανακοινωθούν από τις συνεδριάσεις της επιτροπής, όπου συμμετέχουν σα μαριονέτες και μην αντιδρώντας στην παρανομία της Διοίκησης. Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για απεργία στο Γέρακα, αγνόησαν τις αντιδράσεις των συναδέλφων και τις αποφάσεις γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στην Επιχειρηματική Ανάλυση και αρνήθηκαν να προκηρύξουν απεργία μαζί με το Σύλλογο Εθνοντάτα. Ξέχασαν κόκκινες γραμμές και συμφώνησαν στις ποσοστώσεις και στην αλλαγή των κανονισμών προς το χειρότερο.  Μήπως η μη εκλογή νέας ΕΑΚ Πληροφορικής και η αδράνεια της υπάρχουσας εδώ και 1,5 χρόνο βολεύει το Σύλλογο; Συνάδελφοι απευθύνονται προς το ΣΥΕΤΕ για την αναμενόμενη χειροτέρευση της θέσης τους αν και όποτε ισχύσει ο νέος κανονισμός, και συναντούν πλήρη αδιαφορία.
Όλα αυτά βολεύουν τη Διοίκηση, που σχεδιάζει τη μείωση του εργατικού κόστους και τη διάλυση των κανονισμών, ώστε να γίνεται πάρτι εταιρειών και ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Μας κάνει εντύπωση δε η στάση ισορροπιών και αναμονής που τηρεί εδώ και λίγο καιρό ο Σύλλογος πρ. Εθνοντάτα, που εξέδωσε μια περίεργη ανακοίνωση κατά των συναδέλφων που προσέφυγαν στην επιθεώρηση στοχοποιώντας τους και δίνοντας έτσι επιχειρήματα στις εργοδοτικές παρατάξεις του ΣΥΕΤΕ και τη Διοίκηση.
Η κίνησή μας, όλο αυτό το διάστημα, ήταν σταθερή στη στήριξη των συναδέλφων και στην αγωνιστική διεκδίκηση κι έχουμε δικαιωθεί από τις εξελίξεις. Δεν συναινούμε στην ισοπέδωση προς τα κάτω, για να έχει φθηνούς εργαζόμενους η εργοδοσία. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ενταχθούν οι συνάδελφοι στους ισχύοντες κανονισμούς εξειδικ. προσωπικού. Να καταβληθούν αναδρομικά τα δεδουλευμένα, αλλιώς να πληρώσει πρόστιμα η Τράπεζα. Όχι σε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν, με νέα Γ. Συνέλευση, εκλογή ΕΑΚ και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
01-03-2017
 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου