Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Νέα ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για την επικούρηση



Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

Να σταματήσουμε τώρα τη Διοίκηση και τους συνδικαλιστές  που μεθοδεύουν το πετσόκομμα της επικουρικής μας σύνταξης!

Οργή έχει πλημμυρίσει τους χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, λόγω της συνεχιζόμενης προκλητικής στάσης της ETE για το Λογαριασμό Επικούρησης. Τον Οκτώβριο δεν καταβλήθηκαν τα χρήματα του ελλείμματος, όπως είχε απειλήσει ευθέως ο Δ/νων Σύμβουλος, και οι συντάξεις καταβλήθηκαν 2 μέρες αργότερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία, από τα 9 εκ που «βρέθηκαν» στο ταμείο του ΛΕΠΕΤΕ... (διαδόθηκε ότι αφορούσαν τις εισφορές των «εφέδρων» της εθελούσιας του 2013). Τον Νοέμβριο επίσης δεν πιστώθηκε η επικουρική  στις 29/11 κι είναι άγνωστο αν και πότε θα πιστωθεί κάποιο ποσό! Μαύρα Χριστούγεννα περιμένουν τους συνταξιούχους πρώην συναδέλφους μας...
Οργή βέβαια και για το νέο ξεπούλημα από πλευράς συνδικαλιστών! Η Διοίκηση        στην εξαγγελθείσα αυτή στάση πληρωμών βρήκε αμέσως συμπαραστάτη στους γνωστούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΥΕ)! Στη συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ στις 27-11-17, η πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του ΤΥΠΕΤ, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ, συντάχτηκαν με τους εκπροσώπους της Διοίκησης και ψήφισαν μαζί τους να δοθούν στους συνταξιούχους μόλις τα υπάρχοντα χρήματα στο Λογαριασμό, νομιμοποιώντας de facto τη μη κάλυψη του ελλείμματος.
Παράλληλα, ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ μας ενημέρωσαν με ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ ότι ξεκίνησαν διάλογο με τη Διοίκηση! Κι ενώ ο κ. Φραγκιαδάκης αρνήθηκε να πάρει πίσω το τελεσίγραφο, αυτοί θα μπουν στην επιτροπή που θα φτιάξει η Τράπεζα για το πόσα λεφτά θα μας κόψει! Τράπεζα και συνδικαλιστές συμφωνούν να πετάξουν τις εισφορές μας από το παράθυρο!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν εργαζόμαστε καθώς και οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ, έχουμε μπροστά μας έναν κηρυγμένο πόλεμο και πρέπει να έχουμε καθαρά στο μυαλό μας ποιο είναι το αντίπαλο στρατόπεδο. Αλλιώς δεν μπορούμε να νικήσουμε ούτε τη μάχη ούτε τον πόλεμο.
Για να δούμε λοιπόν ποιοι είναι πίσω από το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα για τις συντάξεις μας και πώς το δρομολόγησαν.
èΗ Διοίκηση της ΕΤΕ. Πρώτα και κύρια η εργοδοσία. Μας το διαλαλεί γραπτώς και προφορικώς. Αυτή τα σχεδιάζει όλα και θέλει να γλιτώσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί. Μας τρομοκρατεί, μας εκβιάζει και μας απειλεί! Αυτή που κάποιοι παρουσιάζουν σαν εταίρο και που “πρέπει κι εμείς να τη θέλουμε μεγάλη και δυνατή, ακόμη και εις βάρος μας” κλπ. Μας βλέπει σαν κόστος που πρέπει να της βγάζουμε κέρδη με όσα έξοδα λιγότερα γίνεται.
Πόσα εκατομμύρια έχει εξοικονομήσει η Τράπεζα από το 2005; Τότε που η ασφαλιστική εισφορά που πλήρωνε για επικούρηση στους νεοπροσληφθέντες έγινε από 9% (στο ΛΕΠΕΤΕ)  3,5% στο ΙΚΑ (ΕΤΕΑΕΠ σήμερα); Όταν έχει πάνω από 1300 ενοικιαζόμενους με 500 - 700 ευρώ μισθό και άρα μηδαμινή εργοδοτική εισφορά, πόσα γλιτώνει; Στα αποτελέσματα του εννιαμήνου μας το είπαν κατάμουτρα: μείωσαν κατά 9% το λειτουργικό κόστος κι  εξοικονόμησαν 640 εκ. από δαπάνες προσωπικού μετά την τελευταία εθελουσία! Μέχρι ότι “θα κλείσει η τράπεζα αν συνεχίζουμε να καταβάλλουμε το έλλειμμα του ΛΕΠΕΤΕ” μας είπαν οι διοικούντες όταν ξέρουν και οι πέτρες ότι η τράπεζα κινδυνεύει να κλείσει από τα δισεκατομμύρια που έδωσαν ακάλυπτα σε «μπαταχτσήδες» και «φίλους» επιχειρηματίες (εφοπλιστές, καναλάρχες, εργολάβους, κλπ.) κι όχι από τα ήδη μειωμένα λεφτά που δίνουν για μισθοδοσία, συντάξεις, κλπ. Τα λεφτά όμως που δίνουν σε γιάπηδες μεγαλοστελέχη ή που ταΐζουν εταιρείες (Άκτωρ, Πανγαία, Accenture, κλπ.), και τα εκατομμύρια για χορηγίες, φαίνεται ότι τους περισσεύουν και παράλληλα με έναν μαγικό τρόπο, δεν λογίζονται ως έξοδα. Και να η “εταιρική κοινωνική ευθύνη” και το δούλεμα πάει σύννεφο…
è Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ταυτίζεται πλήρως και συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Λες και δεν ψήφισε αυτή το νόμο Κατρούγκαλου που μείωσε κατά 30% τις κύριες συντάξεις και των τραπεζοϋπαλλήλων. Λες και δεν ψήφισε αυτή το 3ο μνημόνιο που υλοποιεί αυτά τα σχέδια των τραπεζών. Και με θράσος στο εν λόγω θέμα παίζει τον Πόντιο Πιλάτο. Λες και δεν είναι δικό της θέμα η κατάργηση του νόμου 3371/2005, για να ενταχθούν όλοι οι νέοι τραπεζοϋπάλληλοι στα επικουρικά ταμεία. Λες και δεν έκαναν το ίδιο και στους συνταξιούχους της Εμπορικής, στηρίζοντας την Alpha Bank, εντάσσοντας το ταμείο στο ΕΤΕΑΕΠ… Και είχαν το θράσος βουλευτές της να παρευρίσκονται στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά, με συνοδεία μάλιστα συνδικαλιστών της ΔΑΣ! Αντί να τους γιουχάρουν μας τους φέρνουν κιόλας να τους ευχαριστήσουμε που συνεχίζουν να διαλύουν συστηματικά τις ζωές μας!
è Η Τρόικα. Διεμήνυσαν μέσω ΕΚΤ και SSM ότι πρέπει να κοπούν τα χρήματα της Εθνικής προς το ΛΕΠΕΤΕ. Γιατί η ΕΕ και το ΔΝΤ όχι μόνο δεν νοιάζονται για τους λαούς (όπως μας παρουσιάζουν όλα τα μνημονιακά κόμματα και το στρατόπεδα του «Μένουμε Ευρώπη» - «Αγαπάμε USA»), αλλά θέλουν να μην αφήσουν κανένα εργατικό δικαίωμα! Θέλουν οι συντάξεις να γίνουν επιδόματα κηδείας για όλους ή και να καταργηθούν! Στηρίζουν τις τράπεζες θάβοντας τα δικαιώματά μας! Θα τους βρίσκουμε μπροστά μας σε όλα, όσο δεν κάνουμε ρήξη. Ακόμα και στο πιο «μικρό» θέμα θα σκοντάφτουμε στους θεσμούς, στο χρέος, στα μνημόνια..
è  Ο υποταγμένος συνδικαλισμός. Πάντα έβαζε και πάντα θα βάζει πλάτη. ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, ο εργοδοτικός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, σε ΣΥΕΤΕ, ΟΤΟΕ, είναι εδώ ενωμένος δυνατός. Κάνουν ότι διαφωνούν, όμως μαζί τα ψηφίζουν όλα και μαζί αποφασίζουν. Μαζί ψήφισαν κι έβαλαν τα λεφτά του ΤΥΠΕΤ και του ΣΥΕΤΕ στην ΑΜΚ («πανστρατιά»). Μαζί ψήφισαν την επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών. Μαζί τώρα θα μας πουλήσουν το παραμύθι της υπευθυνότητας και του ότι «αλλιώς χανόμαστε». Γι’ αυτό αρνήθηκαν τις προτάσεις μας για δυναμικές απεργίες που θα «πονούσαν» την τράπεζα και ψήφιζαν μόνο νομικές ενέργειες. Άρχισαν το διάλογο με τη Διοίκηση, όταν η άλλη πλευρά κάνει μονόλογο και δεν συζητάει παρά μόνο μειώσεις συντάξεων. Πήραν τις ασυμβίβαστες για τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα προαγωγές Διευθυντών, έχουν τις αποσπάσεις και τα προνόμιά τους και να τα ανταλλάγματα! Όπως είχαν κάνει και στο ΔΣ του Ταμείου Αυτασφάλειας το 2013, έτσι και τώρα, οι ψήφοι των 3 συνδικαλιστών της ΔΗΣΥΕ ήταν που στήριξαν την Τράπεζα στη Διαχ. Επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ. Ο δε Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ έγραψε ξανά στα παλιά του τα παπούτσια το Σύλλογο που εκπροσωπεί, εκφράζοντας τον εαυτό του και την παράταξή του. Είχαν μάλιστα το θράσος να εκδώσουν και ανακοίνωση! Η δε ΟΤΟΕ, με εκπομπή στο πολυδιαφημισμένο OTOE WEBTV ουσιαστικά υποστηρίζει την πρόταση Φραγκιαδάκη και μιλάει για το ΛΕΠΕΤΕ παρελθοντικά!
Και δεν σταματούν εδώ. Όπως είχαμε επισημάνει και σε πρόσφατη ανακοίνωση, στις 4/12  εκδικάζεται στο ΣτΕ προσφυγή συνταξιούχων ενάντια στην περικοπή του εφάπαξ του 2013. Και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ, δια των 4 εκπροσώπων τους στο Ταμείο Αυτασφάλειας στρέφονται ενάντια στους συναδέλφους μας (!!!) στο δικαστήριο. Ακόμη και στους 572 που υπέστησαν αναδρομική περικοπή από το 2012, υποστηρίζοντας ακόμη την περικοπή του 2013! Τι άλλο θέλουμε συνάδελφοι για να πειστούμε ότι είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντά μας; Ότι όσο αφήνουμε το σωματείο στα χέρια τους, πανηγυρίζει η Τράπεζα;;;
Και ο Σύλλογος Συνταξιούχων όμως δεν διαφέρει ιδιαίτερα και έχει μεγάλες ευθύνες. Στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, δεν ήθελαν  πορεία για να φανεί ο κόσμος, αντίθετα τον έδιωχναν αμέσως. Δεν συναντήθηκαν ούτε με έναν κλάδο συνταξιούχων που έχει το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Αντίθετα, πήγαν και συναντήθηκαν με τα κόμματα (!) που ψήφισαν τους νόμους οι οποίοι πετσόκοψαν τις συντάξεις μας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ). Στο τελευταίο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, ήρθαν οι παρατάξεις του Προεδρείου του ΣΣΕΤΕ και ζητούσαν να μεσολαβήσει ο ΣΥΕΤΕ στην Τράπεζα για να γίνει διάλογος (!) και ότι «δεν χρειάζονται ακραίες ενέργειες».

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ
Το έχουμε ξαναζήσει το έργο. Εκβιασμός και τρομοκρατία. Βλέπουν ότι δεν μας πείθουν ότι είναι «για το καλό μας» να στηρίξουμε την Τράπεζα με τη μείωση των συντάξεών μας. Έκρυβαν τόσο καιρό το πρόβλημα για να φτάσουμε στο απροχώρητο κι έτσι να πετύχουν το οριστικό χτύπημα. Μας εξαιρούσαν, όταν έκοβαν όλες τις συντάξεις και όλα τα ταμεία, ευγενή και μη, έκοβαν τα ΕΚΑΣ κλπ. Έτσι κατάφεραν να εφησυχάζουν τον κόσμο και να μας αφήσουν για το τέλος ώστε να μην μας υπερασπιστεί κανένας. Με το συντεχνιασμό των συνδικαλιστών, μας απέκοψαν από την υπόλοιπη κοινωνία, λες και μόνο εμείς έχουμε το πρόβλημα με την επικουρική σύνταξη. Πουλούσαν το παραμύθι με τις νομικές ενέργειες κι ότι θα δικαιωθούμε στα δικαστήρια, ότι το παν είναι το όνομα της παροχής (λογαριασμός και όχι ταμείο), ότι πρέπει να τα βρούμε «οικογενειακά» και να μην κυκλοφορήσει η είδηση προς τα έξω.
Το ίδιο έκαναν και στους συνταξιούχους της πρ. Εμπορικής, μειώνοντας τις συντάξεις τους πάνω από 60%! Έτσι βοήθησαν και την Alpha Bank να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της και να επιβαρύνουν τον ΕΦΚΑ και άρα τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα αφήσουν τους συνταξιούχους απλήρωτους για 3 μήνες, θα τους φέρουν σε εξαθλίωση ώστε να αποδεχτούν το «μη χείρον βέλτιστον» με το πετσόκομμα της σύνταξης και θα μας το πουλήσουν και ως λύση. Θα φτιάξουν επαγγελματικό ταμείο, όπου θα πληρώνουμε διπλά και δεν θα υπάρχει κρατική εγγύηση (και οποιαδήποτε στιγμή η Τράπεζα θα μπορεί να κόβει εισφορές κλπ), ενώ μετά την ένταξη του επικουρικού στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. (Ενιαίο Ταμείο Επικουρ. Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών), σειρά για ένταξη θα έχει υποχρεωτικά και το Ταμείο Αυτασφάλειας, όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016. Πρέπει να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ!

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
Συνάδελφοι, η κίνησή μας είχε προειδοποιήσει από τον Σεπτέμβριο ότι δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην ηγεσία του ΣΥΕΤΕ και πρέπει να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας. Απέναντι σε διάφορες εκκλήσεις για «ενότητα» και «είμαστε όλοι μαζί» με ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, με πρώην διευθυντάδες, κλπ., η Πρόταση Προοπτικής είχε διαχωριστεί σε όλα τα επίπεδα (προτάσεις, θέσεις, αποφάσεις, κλπ.). Ενότητα με αυτούς που έχουν ξεπουλήσει μια και δυο και τρεις φορές τα δικαιώματά μας, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε! Δεν θα βάλουμε πλάτη επίσης σε διάφορους παράγοντες καλοθελητές, που όλα τα τελευταία χρόνια όσο εργάζονταν στην Τράπεζα δεν απεργούσαν ποτέ, κατείχαν στελεχιακή θέση και μας έλεγαν «ακραίους» επειδή καταγγέλλαμε την αντεργατική συμπεριφορά της Τράπεζας, ενώ σήμερα ξαφνικά ως συνταξιούχοι «βγήκαν στα κάγκελα», για να αποκρούσουν τη συγκεκριμένη επίθεση.
Ενότητα χρειαζόμαστε άμεσα με την κοινωνία που θίγεται και της οποίας είμαστε κομμάτι. Με τους συνταξιούχους που έχουν χάσει τη μισή σύνταξη, δώρα, ΕΚΑΣ, δεν έχουν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα κοράκια και τους τραπεζίτες! Με τους εργαζόμενους των 500 ευρώ, όπως εκατοντάδες ενοικιαζόμενοι που δουλεύουν στο διπλανό μας γραφείο στην τράπεζα. Με τους συναδέλφους των άλλων τραπεζών, που βιώνουν πίεση καθημερινή από τους στόχους και την τρομοκρατία της απόλυσης, όπως οι καθαρίστριες της Alpha Bank. Ενότητα χρειαζόμαστε άμεσα με τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, καθώς έρχεται πολύ σύντομα η ώρα που θα είμαστε εμείς που μπορεί να μην έχουμε να πληρώσουμε το δάνειό μας. Μόνοι μας δεν μπορούμε να νικήσουμε, χρειάζεται πανεργατικό μέτωπο να πετύχουμε πλήγμα στον αντίπαλο!

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
Προφανώς και δεν είναι απλά μια μεμονωμένη μάχη αυτή για το ΛΕΠΕΤΕ, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν, ούτε προσωπικό θέμα Φραγκιαδάκη. Είναι η συνέχεια της επίθεσης που δεχόμαστε από το Κεφάλαιο για να «ξεπεράσει» την κρίση του. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με όλα τα εργατικά δικαιώματα. Με την ασφάλιση καταρχήν, που τους είναι βαρίδι. Έτσι, θα μπορούν να μας πουλάνε «ιδιωτικά ασφαλιστικά προϊόντα» για να βγάζουν κι άλλο κέρδος. Θέλουν να τελειώσουν και με το ωράριο, τις υπερωρίες, ακόμα και με τη σταθερή δουλειά. Έτσι θα είμαστε ευέλικτοι και απολύτως αναλώσιμοι, θα δουλεύουμε όποτε θέλουν και όσο θέλουν και για όλο και λιγότερο μισθό, θα πληρωνόμαστε μόνο όταν πουλάμε και εφόσον πιάνουμε τους στόχους. Θέλουν να συντρίψουν ότι έχουμε κατακτήσει με αγώνες! Να μας κάνουν δούλους στον 21ο αιώνα.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ
Όσο κι αν φαίνεται τιτάνιος ο αγώνας μας, όσο κι αν κάποιοι σκέφτονται «σιγά μη σώσουμε το επικουρικό», πάντα ένα μικρό βήμα φέρνει μια μεγάλη πορεία. Δεν έχουμε δείξει ακόμα τη δύναμή μας. Κι αυτοί μας φοβούνται, γι’ αυτό θέλουν να δυσκολέψουν την απεργία. Γι’ αυτό μας θέλουν διασπασμένους. Όσο κοιτάμε μόνο «τη δουλίτσα μας», την προαγωγή, το επίδομα, όσο κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, θα χάνουμε ένα ένα και στο τέλος θα χάσουμε τα πάντα. Χθες την κύρια σύνταξη, σήμερα την επικούρηση και το ΕΦΑΠΑΞ, αύριο το ΤΥΠΕΤ.
Να σηκώσουμε το ανάστημά μας! Να νικήσουμε το φόβο, να οργανωθούμε! Απέναντι στον ανταγωνισμό που θέλουν να έχουμε μεταξύ μας, να φέρουμε ξανά τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη. Να μπούμε στη μάχη, με οργανωμένες απεργίες, με δυναμικές ενέργειες κι όχι με μια απεργία «τουφεκιά» στον αέρα, με Γεν. Συνελεύσεις όπου αποφασίζουμε οι ίδιοι, με κοινές δράσεις με τους συνταξιούχους! Να κάνουμε πέρα τους πουλημένους συνδικαλιστές, να πάρουμε στα χέρια μας το σωματείο! Οι εργαζόμενοι έχουμε δύναμη, εμείς παράγουμε τα κέρδη τους!
Έτσι, στηρίζουμε την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Εργαζόμενων – Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, που δημιουργήθηκε μετά από δημόσιο κάλεσμα, λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, έχει ήδη κάνει παρεμβάσεις (Μαραθώνιος, Κεντρικό, Σταδίου, κλπ.) και αξίζει να πλαισιωθεί από εν ενεργεία και συνταξιούχους για να έχει περισσότερες και αποτελεσματικές δράσεις.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Η κοινωνική ασφάλιση λειτουργεί στη βάση της αλληλεγγύης.  Όσο κι αν θέλουν να το καταργήσουν, έτσι πρέπει να είναι ένα δίκαιο σύστημα δημόσιας ασφάλισης, να μοιράζει κάτι από τον κλεμμένο πλούτο. Δουλεύουμε ως εργαζόμενοι, για να παίρνουν σύνταξη οι απόμαχοι της δουλειάς που εργάστηκαν κι εκείνοι αντίστοιχα. Για να έχουν σύνταξη οι ανήμποροι εργασίας, οι μητέρες να μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, να πάρουμε σύνταξη και οι σημερινοί εργαζόμενοι. Γι’ αυτό δεχθήκαμε κομμάτι του μισθού μας να πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία, κι όχι για να μας το κλέβει ο εργοδότης. Γι’ αυτό πρέπει να πληρώνει ο εργοδότης, και να πληρώνει αδρά. Όλα αυτά γίνονται για να γλιτώσουν οι τραπεζίτες όσα χρωστούν!
ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ! Γιατί εμείς καταβάλαμε τις εισφορές μας και με το παραπάνω. Αυτοί που τζογάρισαν τις εισφορές μας σε μετοχές και ΑΜΚ της Τράπεζας, που δίνουν μεγάλες επικουρικές σε μεγαλοδιευθυντές, που διώχνουν δήθεν εθελοντικά κόσμο από την Τράπεζα, αυτοί να πληρώσουν για τη σύνταξή μας! Το κράτος επιτέλους να βάλει τους εργοδότες να πληρώσουν για να υπάρχει κοινωνική ασφάλιση, κι όχι να μοιράζει ψίχουλα και μερίσματα, όπως κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Υπάρχουν λύσεις λοιπόν.
ü  Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
ü  Να ενταχθούν στο ΛΕΠΕΤΕ όλοι οι εργαζόμενοι στην Εθνική. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 
ü  Να προσληφθούν με δημόσιο διαγωνισμό νέοι συνάδελφοι, για να καλυφθούν τα κενά και να αντιστραφεί ο αρνητικός συσχετισμός εργαζόμενων-συνταξιούχων.
ü  Να αυξηθούν οι μισθοί μας, να φύγουν κουτάκια και περικοπές, να πληρώνονται όλες οι υπερωρίες, όχι σε μπόνους και έκτακτες αμοιβές, για να αυξηθούν οι εισφορές και να μη χάνεται ούτε 1 ευρώ από το επικουρικό. 
ü  Να αυξηθούν και να επανέλθουν τα δώρα στις κύριες συντάξεις, να επανέλθουν τα ηλικιακά όρια για σύνταξη, για τραπεζοϋπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους. 
ü  Να δημιουργηθεί άμεσα ενιαίο επικουρικό ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων με τις ανώτερες κατακτήσεις.
ü  Να αυξηθεί η εργοδοτική εισφορά που συνεχώς μειώνεται, να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος για τα ελλείμματα που δημιούργησαν.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου