Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Ψήφισμα Γ. Συνέλευσης Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου Εργαζομενων Alpha Bank υπέρ του Παλαιστινιακού λαού

 

                   Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΕΝΑΣ    02/12/2023

Η Γενική Συνέλευση του ΕΝΑΣ εκφράζει την συμπαράστασή της στον πολύπαθο  Παλαιστινιακό λαό που πάνω από 75 χρόνια βιώνει τον εξευτελισμό, την εξαθλίωση και τον θάνατο από το κράτος του Ισραήλ.

 

Τα αίτια των γεγονότων που διαδραματίζονται στη Λωρίδα της Γάζας οφείλονται  στη συστηματική προσπάθεια χρόνων για καταπίεση και εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία και στο δικαίωμα να αποκτήσουν πατρίδα.

 

Η εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού με αφορμή την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την  Χαμάς σε Ισραηλινό έδαφος, τείνει να μετατραπεί σε γενοκτονία, επιφέρει ωμή  παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Ένα κράτος που παραβιάζει αναγνωρισμένες συνθήκες του ΟΗΕ, δίνοντας εντολή εκκένωσης νοσοκομείων και στο τέλος τα βομβαρδίζει, που αφανίζει ολόκληρο καταυλισμό προσφύγων σκοτώνοντας δεκάδες δεν είναι τίποτα άλλο από τρομοκράτης.

Από την αρχή της επίθεσης έχουν σκοτωθεί πάνω από 10.800 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητα τους γυναίκες και παιδιά.  Επίσης γύρω στους 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Γάζα.

 

Ζητάμε να πάψει η Ελληνική Κυβέρνηση την στήριξη στην ισραηλινή Κυβέρνηση, καθιστώντας την συνένοχη στην σφαγή ενός λαού και επιπλέον εμπλέκει την χώρα μας σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Το πρώτο βήμα για να σταματήσει ο κύκλος του αίματος και οι συνέπειες του πολέμου τόσο για τον Παλαιστινιακό όσο και για τον Ισραηλινό λαό, είναι η δημιουργία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Ως εργαζόμενοι ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές σε όλο τον κόσμο που απαιτούν:

·        Άμεση κατάπαυση πυρός, εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό

·       Προστασία των αμάχων και των παιδιών στη Γάζα, καθώς και άμεση απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

·        Καταδίκη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών Ισραήλ και ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή .

Ο πόλεμος, οι επιθέσεις και η κλιμάκωση της βίας αποσταθεροποιεί την περιοχή .

Ως εργαζόμενοι βρισκόμαστε  σταθερά και ανεπιφύλακτα στην πλευρά της υπεράσπισης των ανθρωπιστικών αξιών, στο δικαίωμα να έχουν όλοι οι λαοί δικαίωμα σε ανεξάρτητη πατρίδα, στο δικαίωμα στην ασφάλεια, στην ειρήνη και στην  ευημερία των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.         

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου