Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΓΣ Συλλόγου Αγροτικής-Πειραιώς: 34 απαγόρευσαν την έκφραση γνώμης σε 3000!



Ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡ. ΑΤΕ- ΠΕΙΡΑΙΩΣ

34 απαγόρευσαν την έκφραση γνώμης σε 3000!



ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΕΣΑΚ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαφυλάξουν τα ιερά και όσια του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.


Στην καταστατική συνέλευση του Σαββάτου με 34 ψήφους έναντι 20, πάρθηκε η πρωτοφανής απόφαση να μην επιτραπεί στους 3000 συναδέλφους μέλη του σωματείου να κρίνουν τις προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό. Οι 34 συνάδελφοι που σήκωσαν τα χέρια τους στη σχετική ψηφοφορία, έκριναν ότι θα έπρεπε οι λίγες δεκάδες που συμμετείχαν στη συνέλευση να αποφασίσουν ποιες από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού θα έμπαιναν σε πανελλαδική ψηφοφορία. Δηλαδή, να αποφασίσουν οι 34 για το σύνολο των μελών του ΣΕΤΑΠ!!
Το σημερινό καταστατικό προβλέπει ότι αν δεν υπάρχει η αναγκαία απαρτία σε καταστατική συνέλευση (1/2 των μελών), η συνέλευση «αποφασίζει και παραπέμπει τις αλλαγές σε πανελλαδική ψηφοφορία». Η διαπαραταξιακή επιτροπή του ΔΣ, η οποία συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε τις προτάσεις που κατατέθηκαν, είχε συμφωνήσει ότι το σύνολο των προτάσεων θα τεθεί σε πανελλαδική ψηφοφορία.
Αυτό ανατράπηκε στη συνέλευση, όπου ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ και ΕΣΑΚ από κοινού υποστήριξαν ότι η συνέλευση θα έπρεπε να κρίνει και να αποφασίσει για ποιες προτάσεις θα ερωτηθούν οι συνάδελφοι.
Φυσικά, η συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο και μπορεί να αποφασίσει για κάθε ζήτημα και είναι στη διακριτική ευχέρεια των μελών της συνέλευσης να κρίνουν για ποιο θέμα μπορούν να πάρουν απόφαση. Κάθε απόφαση όμως κρίνεται και η συγκεκριμένη είναι μια απόφαση παράλογη, αυθαίρετη, βαθιά αντιδημοκρατική.
Ευθύνη για αυτήν την απόφαση έχουν φυσικά όσοι την ψήφισαν, αλλά και όσοι την επέτρεψαν με την απουσία τους από τη συνέλευση.

Θεωρούν ηλίθιους τους συναδέλφους

Υπήρχε βέβαια «λόγος σοβαρός» για μια τέτοια αυθαιρεσία. Η πρόταση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας να τροποποιηθεί το άρθρο 53 με την προσθήκη «Κάθε συνδικαλιστικό στέλεχος μπορεί να αποσπάται για δύο συνεχόμενες θητείες και για κάθε νέα απόσπαση πρέπει να μεσολαβεί εργασία στην τράπεζα», ήταν αυτή που κινητοποίησε και ένωσε ΔΗΣΥΕ,ΔΑΚΕ και ΕΣΑΚ.
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να στηριχτεί αυτή η απόφαση είναι μνημειώδη. Κάποιοι θεώρησαν ότι οι συνάδελφοι θα μπερδευτούν με τόσες προτάσεις, θεωρώντας μάλλον ότι τα μέλη του ΣΕΤΑΠ είναι ένα τσούρμο ηλίθιοι.
Στην ουσία ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ θεώρησαν ότι οποιαδήποτε πρόταση τροποποίησης δεν έχει τη δική τους έγκριση δεν πρέπει να μπει σε πανελλαδική ψηφοφορία. Ενώ από την πλευρά της ΕΣΑΚ ακούσαμε διάφορες αστειότητες όπως ότι μια τέτοια πρόταση συμπλέει με τις προτάσεις της τρόικας για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, ότι ρίχνει νερό στο μύλο της εργοδοσίας, ότι είναι πρόταση που η ίδια η διοίκηση ασπάζεται.
Η πρότασή μας φυσικά δεν αφορά σε κανέναν περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, ούτε στον περιορισμό των αποσπασμένων. Το μόνο που περιορίζει είναι το γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Ο συνδικαλισμός δεν είναι δουλειά των λίγων εκλεκτών και μονίμως αποσπασμένων, αλλά όλων των εργαζομένων. Οι εκπρόσωποί μας δεν πρέπει να λειτουργούν με την λογική της ανάθεσης αλλά να συντονίζουν τις δράσεις και τις αποφάσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι μέσα από διαδικασίες βάσης για κάθε ζήτημα. 
Θυμίζουμε ότι την ίδια λυσσαλέα επίθεση είχαμε δεχθεί και όταν συζητούσαμε στο ΔΣ και στο Γενικό Συμβούλιο το θέμα της μείωσης των οικονομικών αποζημιώσεων  των εκλεγμένων. Στη συνέλευση του Σαββάτου δεν απαιτήσαμε από κανέναν να συνταχθεί με την πρότασή μας, αλλά ζητήσαμε να τεθεί αυτή στην κρίση των συναδέλφων μας. Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις αρνήθηκαν να το κάνουν, δείχνει ότι τρέμουν τη γνώμη όλων αυτών που «εκπροσωπούν», τρέμουν την πιθανότητα να ξαναγυρίσουν στη δουλειά, να αναγκαστούν να έρθουν σε σύγκρουση με την τρομοκρατία των  περιφερειακών και των διευθυντών, να τηρήσουν το ωράριο, να εναντιωθούν στην στοχοθεσία, να,…, να…,  να κάνουν δηλαδή όλα όσα εκ του ασφαλούς ζητούν από τους εργαζόμενους.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την κριτική που έγινε στην πρότασή μας για εκλογές στο σύλλογο κάθε 2 χρόνια. Ακούστηκε από έναν από τους μονίμως αποσπασμένους (ΔΑΚΕ) ότι μια τέτοια πρόταση είναι αντίθετη με το Νόμο 1264, αποδεικνύοντας ότι είναι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο. Ο συγκεκριμένος, με την άγνοιά του για στοιχειώδη ζητήματα, απλά αποδεικνύει το πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους αυτοί οι κύριοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου