Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Αγ. Πρωτοβουλία πρ. Αγροτικής-Πειραιώς για εκλογές καταστατικού



Καταστατική ψηφοφορία 23 και 24 Φλεβάρη

Σαν Αγωνιστική Πρωτοβουλία, πιστεύουμε ότι σήμερα - περισσότερο από ποτέ - βασικό ζητούμενο είναι η  λειτουργία και δράση ενός  συλλόγου, που θα μπορέσει να απαντήσει αποτελεσματικά στην αγωνία των χιλιάδων συναδέλφων, που θα μπορέσει να ανατρέψει την τρομοκρατία της εργοδοσίας και να αντιπαλέψει – από κοινού με όλους τους εργαζόμενους - τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.
Γνώμη μας είναι ότι για το χτίσιμο ενός τέτοιου σωματείου απαιτείται διαφορετική - από την επικρατούσα σήμερα - αντίληψη για το συνδικαλισμό, τους συνδικαλιστές την οργάνωση και λειτουργία του συλλόγου, τη σχέση του συλλόγου με τα μέλη του. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και όχι κάποιων επαγγελματιών μονίμως αποσπασμένων.
Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε έναν σύλλογο ενιαίο στην τράπεζα
  • μαζικό, που να στηρίζεται στη δύναμη των εργαζόμενων, μέσα από συνελεύσεις και διαδικασίες βάσης ενάντια σε λογικές ανάθεσης
  • που μάχεται τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό
  • ασπίδα απέναντι στους εκβιασμούς εργοδοσίας και κυβέρνησης
  • που να στηρίζει και να συμβάλλει στη δημιουργία επιτροπών στους χώρους δουλειάς
  • που θα επιδιώκει  τον συντονισμό με κάθε αγωνιστικό σωματείο
  • που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας
Με την παραπάνω λογική αντιμετωπίσαμε και τη διαδικασία των καταστατικών αλλαγών και κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για το καταστατικό του ΣΕΤΑΠ.
Η διαδικασία αλλαγής του καταστατικού του ΣΕΤΑΠ, είναι μια σημαντική διαδικασία που αφορά το μέλλον του σωματείου. Η ψηφοφορία που γίνεται στις 23 και 24 Φλεβάρη, είναι κουτσουρεμένη ως προς τα ερωτήματα που τίθενται, χάρη στους «34» που στην καταστατική συνέλευση με την καθοδήγηση ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΕΣΑΚ αποφάσισαν να περιορίσουν τα άρθρα που θα αλλάξουν (βλ. σχετική ανακοίνωσή μας της 26ης Ιανουαρίου). Σε σχέση με την ψηφοφορία και τα ερωτήματα της, τοποθετούμαστε ως εξής:
1. Καλούμε καταρχήν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη διαδικασία. Μια ψηλή συμμετοχή θα δείξει ότι ο ΣΕΤΑΠ διατηρεί την ισχύ του και τη σχέση με τα μέλη του. Η διαδικασία της ψηφοφορίας και το ποσοστό της συμμετοχής ενδιαφέρει και την εργοδοσία, που θα μετρήσει πόσο ισχυρός ή αδύναμος είναι ο βασικός της συνδικαλιστικός αντίπαλος.
2. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του άρθρου 16, που έχει ταλαιπωρήσει τον ΣΕΤΑΠ, με αγωγές διαφόρων «συναδέλφων» που ζητάνε να προσθέσουν άλλους 3 μισθούς στα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραξαν από αποζημιώσεις, εφάπαξ κι εθελούσιες.
3. Τοποθετούμαστε υπέρ της πρότασης να μπορεί η ίδια εφορευτική επιτροπή να διεξάγει εκλογές σε περισσότερα από ένα εκλογικά κέντρα, γεγονός  που θα διευκολύνει τη διαδικασία εκλογής των οργάνων του συλλόγου.
4. Είμαστε κατά της πρότασης για επιστολική ψήφο, διαδικασία που είναι διαβλητή και διάτρητη. Σε έναν κλάδο που έχει γνωρίσει ωμές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της εργοδοσίας, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συναδέλφους, διασφαλίζοντας τη μυστικότητα της ψήφου. Καλούμε τους συναδέλφους να καταψηφίσουν την πρόταση αυτή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
www.apeate.gr, Τηλ. 210/3644906, 6944/723483, 6972416325

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου