Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας πρ. ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων  μέχρι τη ΝΙΚΗ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Η κυβέρνηση και όλο το μαύρο μπλοκ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ – ΧΑ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ, των νενέκων της πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ, μπορεί και πρέπει να ηττηθεί.
Μπορούμε να νικήσουμε αν κλιμακώσουμε τους αγώνες μας. Με κοινό μέτωπο φτωχομεσαίας αγροτιάς-εργαζομένων-ανέργων-αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων. Να πιάσουμε το νήμα των τελευταίων κινητοποιήσεων και να υπάρξουν άμεσα νέοι αγωνιστικοί σταθμοί. Να μην αφήσουμε χρόνο στην κυβέρνηση να αντεπιτεθεί.
Με νέα 48ωρη απεργία και άλλες μορφές πάλης όπως συλλαλητήρια, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, ΠΡΙΝ η κυβέρνηση καταθέσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 Η απάντηση μας πρέπει να είναι μόνο μία: Μην τολμήσετε να το φέρετε! 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η επιτυχία της απεργίας της 4ης Φλεβάρη και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα, η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, η αγωνιστική συμπόρευση με τη φτωχομεσαία αγροτιά στο Σύνταγμα, έδειξαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το έγκλημα στο ασφαλιστικό και για να υπάρξει ένα ρήγμα στην συνέχιση βάρβαρης μνημονιακής επίθεσης! Οι εργαζόμενοι και ο λαός έδειξαν ότι στηρίζουν έναν πραγματικό αγώνα όταν δεν γίνεται για την «τιμή των όπλων», αλλά για να μην έρθει ο Νόμος στην Βουλή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, να εκτονώσει τις λαϊκές αντιδράσεις, με «διάλογο» απάτη και «τροποποιήσεις» που διατηρούν ακέραιο τον  αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου από τη μια και από την άλλη συνεχίζοντας τις «διαπραγματεύσεις» με την ΕΕ και το ΔΝΤ για άμεσες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, νέα φοροεπιδρομή κλπ.
 Μαζί με το ασφαλιστικό προετοιμάζονται πυρετωδώς και για τα υπόλοιπα ζητήματα της «πρώτης αξιολόγησης»: τα «κόκκινα δάνεια», το υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας («νέο ΤΑΙΠΕΔ»), το νέο φορολογικό και τα εργασιακά.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει το σύστημα, την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η ΓΣΕΕ του ΝΑΙ στα μνημόνια, την Τρόικα και το ΣΕΒ, και από κοντά και η ΑΔΕΔΥ , αρνούνται να οργανώσουν έναν πραγματικό αγώνα.
Το ΠΑΜΕ μαζί με τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού αντί για την αναγκαία απεργιακή κλιμάκωση, αποφασίζουν την αναμονή για «όταν και εφόσον» η κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο στην Βουλή… Αποφεύγουν οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης πραγματικού αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική και  συνολικά την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Με αυτόν τον τρόπο αντικειμενικά υπηρετούν αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, να κερδίσει χρόνο, να φτάσει στην κατάθεση χωρίς καμία ουσιαστικά αντίδραση, να αδυνατίσει τα μέτωπα που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν μεταξύ των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών που συνθλίβονται, των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Το βέβαιο είναι πως ο βασικός προσανατολισμός όλων αυτών είναι  μια κινητοποίηση τις ημέρες της κατάθεσης και συζήτησης του νομοσχεδίου, που ουσιαστικά θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας και όχι πραγματικής μάχης για να μην περάσει.

Αν  θέλουμε να δώσουμε έναν πραγματικό αγώνα για να μην ψηφιστούν τα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά σχέδια, πρέπει να σπάσουμε τις λογικές αναμονής και εκτόνωσης των ηγεσιών των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τέλος.
Θα πρέπει  να υιοθετήσουμε τη λογική για νέα 48ωρη απεργία πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου (έως 15 Μαρτίου), ώστε  η απεργία να πάρει τον χαρακτήρα μάχης για την αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Επειδή πιστεύουμε πραγματικά ότι  :
«Πρέπει επιτέλους να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, να βάλουμε φρένο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Μόνος τρόπος είναι ο οργανωμένος αγώνας με την συμμετοχή και τη συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων.
Πρέπει να πάρουμε μέτρα για την κλιμάκωση του αγώνα! Κάθε μέρα, κάθε ώρα, με ανεβασμένες μορφές μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Αυτή είναι η ισχυρή, η αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, κουρελόχαρτο! Που μπορεί να τρομοκρατήσει τον εργοδότη.», όπως αναφέρει και η πρόσκληση για την περιφερειακή συνέλευση στην Αθήνα, η οποία όμως δεν έγινε λόγω χαμηλής συμμετοχής.
Ο ΣΕΤΑΠ πρέπει να πάρει αποφάσεις

Ø    για συντονισμό  με άλλα σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις για άμεση απεργιακή κλιμάκωση με 48ωρη απεργία κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη για την αποτροπή με κάθε μέσο της κατάθεσης του νομοσχεδίου.
Ø    να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των ελαστικά εργαζόμενων σε συνεργασία με τους φορείς και τις συλλογικότητές τους.
Ø    να στηρίξουμε κάθε κινητοποίηση που εξελίσσεται αυτήν την περίοδο

2-3-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου