Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Κάλεσμα την Κυριακή 15/5 το βράδυ : Αντεπίθεση τώρα!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 15.05// ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ// 20.00

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! Με κέντρο αγώνα των εργαζόμενων, των ανέργων και της νεολαίας.  Για να περασει ο αγώνας στα χέρια μας!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την ΕΕ και τους φορείς της εργοδοσίας έφερε στη Βουλή για ψήφιση με διαδικασία κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Την ίδια στιγμή ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ διαμαρτυρόταν προς την κυβέρνηση για αιφνιδιασμό, ενώ όλο αυτό το διάστημα ευθύνεται για την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας. Η τακτικη της περιφερόμενης 48ωρης απεργίας – φάντασμα για «όταν κατατεθεί στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο», όπως έλεγαν, έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση να ανασυνταχτεί και να ξαναπαίξει το θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο. Η ΓΣΕΕ και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν θέλουν να οργανώσουν και να στρατεύσούν τον κόσμο σε ένα σχέδιο ανατροπής. Δεν ενδιαφέρονται να οργανώσουν τους χιλιάδες ανασφάλιστους, άνεργους, ασυνδικάλιστους εργαζόμενους.
Το επιχείρημα ότι ο κόσμος δεν τραβά είναι ένα τεράστιο ψέμα. Πίσω από αυτό η ΓΣΕΕ προσπαθεί να κρύψει την ανοιχτή συνεργασία που έχει με το σύστημα και την επι της ουσίας συμφωνία της με τον πυρήνα των αλλαγών στην ασφάλιση. Η απεργία στις 4 Φλεβάρη, αλλά και οι πολλές επιμέρους κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων, δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη αγωνιστικής διεξόδου με άλλο όμως σχεδιασμό, με άλλο κέντρο αγώνα. Υπάρχουν δυνατότητες το εργατικό και λαϊκο κίνημα να απαντήσει, μέσα από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονίες, στα σχολεία και στις σχολές. Φοβούνται οι γραφειοκράτες την οργή του λαού που σιγοκαίει υπόκωφα περιμένοντας μια ευκαιρία για να βγει στο προσκήνιο και για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον αφήνουν στο περιθώριο. Φοβούνται τους νέους και τις νέες, που ξέρουν ότι ο κόσμος της ΕΕ, των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας – ο κόσμος στον οποίο ανήκει και η ΓΣΕΕ – δεν επιφυλάσσει πάρα μόνο φτώχεια, ανεργία, μαρασμό!
Ευθύνες όμως έχουν και οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα στο βαθμό που υιοθέτησαν αυτή την τακτική. Προσάρμοσαν τη τακτική τους ή και πρότειναν οι ίδιες τη λογικη της 48ωρης φάντασμα, γινόμενοι ουρά της ΓΣΕΕ. Καλώντας τον κόσμο σε αγώνα για την τιμή των όπλων.
Τώρα είναι η ώρα να αναπτυχθεί ανατρεπτική κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων. Να συμβάλουν απο κοινού να οργανωθεί η νεολαία και οι εργαζόμενοι, σε νέα συνδικάτα, σε μορφές οργάνωσεις στις γειτονίες, δουλειάς, να συσπειρωθούμε εργαζόμενοι και νεολαία σε ένα προγραμμα πάλης για τα σύγχρονα δικαιωματά μας ώστε να βγούμε ξανά στο προσκήνιο πιο οργανωμένοι, πιο μαζικοί, πιο μαχητικοί. Μονο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ενα πραγματικά μαχητικό  κέντρο αγώνα που θα αναμετρηθεί στα ίσα με την πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου. Τώρα είναι η ώρα να παρθούν πρωτοβουλίες που θα οργανώσουν τον κόσμο να παλέψει, για να σπάσει ο φόβος στους χώρους, για να ανατραπεί ο συγκεκριμένος νόμος και οι επομένοι που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η εκταμίευση της δόσης. Τώρα είναι η ώρα να πούμε ότι εφόσον πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ της ΕΕ, του Τσίπρα, της κυβέρνησης του, του χρέους, των αφεντικών από τη μία και των αναγκών μας από την άλλη διαλέγουμε τις δεύτερες κ θα τις υπερασπιστούμε έμπρακτα κ με πίστη ότι μπορούμε να κερδίσουμε!
Το κάλεσμα για κινητοποίηση στις 15 Μάη, εμπνεόμενο από το ξεσηκωμό των νέων και των εργαζομένων στη Γαλλία κινείται σε πολύ θετική κατεύθυνση. Είναι μάταιο όμως να προσπαθούμε να αντιγράψουμε ένα πραγματικό κίνημα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε διαφορετικές συνθήκες από τις δικές μας. Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ! Εδώ είναι τα υλικά με τα οποία πρέπει εμείς να φτιάξουμε τη δίκη μας απάντηση και ένα από αυτά είναι το συμπέρασμα που μπορεί να βγει από την έως τώρα μάχη ενάντια στο ασφαλιστικό: Ο λαός μπορεί – η γραφειοκρατία δε θέλει!
Δε ξεχνάμε οτι οι νέοι και οι νέες της Γαλλίας, αλλά και η πλειοψηφία των συνδικάτων απομόνωσαν τις δυνάμεις της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση Ολάντ! Συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις που ήθελαν την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων! Όρισαν δικό τους πρόγραμμα κινητοποιήσεων, οργανώθηκαν από τα κάτω και συντόνισαν τη δράση τους. Αυτό απελευθέρωσε δυνάμεις που κρύβονταν μέσα στη γαλλική κοινωνία και σήμερα απειλούν κάψουν την κυβέρνηση Ολάντ και τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά.
Καλούμε πρώτα από όλα τους εργαζομένους και τους ανέργους, τους νέους, πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες να στηρίξουν την κινητοποίηση στις 15 ΜΑΗ στο Σύνταγμα να οργανώσουμε συνέλευση της νεολαίας και των εργαζομένων όπου θα συζητήσουμε για τις αναγκαίες αγωνιστικές απαντήσεις στο σήμερα. Καλούμε σε προσυγκέντρωση πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές και νεολαιίστικες συλλογικότητες, συλλογικότητες ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, πρωτοβουλιών στις γειτονιές στις 20.00 στο υπουργείο εργασίας. Να δώσουμε όλοι μαζί το στίγμα της συνέχισης του αγώνα, συμβάλλοντας στην οργάνωση απο τα κάτω στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, στο συντονισμό όλων των επιμέρους αντιστάσεων κ το μετασχηματισμό τους σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης κ ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής ΕΕ κεφαλαίου. Αυτό θα είναι και το πιο ουσιαστικό διεθνιστικό μήνυμα στους λαούς που αγωνίζονται.

Ανυπόταχτος μαθητής
ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια
Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ενεργοί Άνεργοι
Εργατική Λέσχη Καλλιθέας
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας
Εργατική Λέσχη Νέα Ιωνίας “Υδραγωγείο”
Εργατική Λεσχη Νέας Σμύρνης
Εργατική Λέσχη Περιστερίου
Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Ακαδημίας Πλάτωνα, Σεπολίων

ΛΑΝΤΖΑ/ αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό
Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου