Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Alpha για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Πίστεως



Ταμείο Αλληλοβοηθείας Πίστεως (Τ.Α.Π): Τράπεζα και Σύλλογος ξεφτιλίζουν τα Ασφαλιστικά δικαιώματα
και την νοημοσύνη των συναδέλφων.

 Η προδοτική ηγεσία του Συλλόγου, εκτελώντας «κοντράτο» της Τράπεζας, έστειλε προσωπικές επιστολές στους συναδέλφους του ΤΑΠ που έχουν πρωτοασφαλιστεί μετά το 1993 για να τους πείσει να εγγραφούν στο ασφαλιστήριο της ΑΧΑ. Το μέγεθος της κοροϊδίας και της προδοσίας της ηγεσίας του Συλλόγου φαίνεται μόνο και μόνο από το γεγονός ότι στην αρχή της επιστολής αναφέρουν ότι οι συνάδελφοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ του Τ.Α.Π. Φυσικά γεννιούνται αμέσως τα ερωτήματα σε ποιο Ταμείο πλήρωναν εισφορές τόσα χρόνια οι συνάδελφοι αν δεν ήταν στο ΤΑΠ, και γιατί ψήφισαν στις εκλογές του Ταμείου πριν από 2 μήνες!!! Εκτός αν η εξοχότητα ο πρόεδρος κος Γκιάτης εννοεί ότι φρόντισε με την παράνομη σύμβαση της 21/4/2016 να τους αποκλείσει καταχρηστικά για να γλυτώσει η τράπεζα χρήματα.
  Συγχρόνως οι Διευθυντές των Καταστημάτων και των Διευθύνσεων των εν λόγω συναδέλφων, κατόπιν εντολών της Τράπεζας άρχισαν τις «φιλικές» συμβουλές και πιέσεις για να εγγραφούν οι συνάδελφοι στην ΑΧΑ. Οι συνάδελφοι που δεν έχουν υπογράψει όλα αυτά τα χρόνια παρά τις επανειλημμένες πιέσεις γνωρίζουν καλά ότι η σύμβαση που υπέγραψε ο Γκάτης την 21/4/2016 είναι πλήρως καταχρηστική όσον αφορά τη μη παροχή ίδιων όρων Εφάπαξ σε όλα τα μέλη του Ταμείου και θα πέσει στα δικαστήρια. Το Ασφαλιστήριο παγίδα της ΑΧΑ μόνο την τράπεζα εξυπηρετεί. Χαρακτηριστικά στην παράγραφο 2.4 της σχετικής σύμβασης Συλλόγου-Τράπεζας προβλέπεται για τους συμμετέχοντες στην ΑΧΑ : « καταργείται κάθε αποζημίωση για την περίπτωση λύσεως η λήξεως της συμβάσεως εργασίας, προερχομένη από σύμβαση, κανονισμό , πράξη Διοίκησης , υπουργική απόφαση και νόμο»!!! Δηλαδή με λίγα λόγια με το Ασφαλιστήριο της ΑΧΑ θα πληρώσει η τράπεζα την εθελουσία ή την απόλυση του εργαζόμενου
 Η παραπληροφόρηση και τα γελοία επιχειρήματα που επιστρατεύουν τράπεζα και ηγεσία του Συλλόγου, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Εξάλλου μόνο και μόνο η παρουσία της Διευθύντριας Προσωπικού, ξεφτίλισε τον Γκιάτη και τα επιχειρήματα του. Το Εφάπαξ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα του ΤΑΠ, αμφισβητούνται από την τράπεζα και γι αυτό η κα Κονιδάρη επί τόσες μέρες καθόταν «σαν τον γύπα» πάνω από τα κεφάλια των συναδέλφων όταν καλούνται να υπογράψουν. (παρεμπιπτόντως η προσωπάρχης υπέγραψε για τον εαυτό της παραίτηση από το ΤΑΠ;)       
Σκυφτά κεφάλια και αίσθημα εγκατάλειψης ένοιωσαν οι περισσότεροι συνάδελφοι που αναγκάστηκαν να υπογράψουν την παραίτηση από το ΤΑΠ. Όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους ότι τελικά δεν την γλύτωσαν ούτε οι ίδιοι όπως νόμιζαν, όταν στο παρελθόν προξένευαν στους νεώτερους την ένταξη στην ΑΧΑ για να κάνουν τους «καλούς στην τράπεζα». Διπλή πίκρα και οργή από τους συναδέλφους μετά το 1993 που ο Γκιάτης τους θεωρεί β΄ κατηγορίας και μειωμένης αντίληψης ώστε να μην τους δίνει ούτε καν το Εφάπαξ αλλά μόνο τις εισφορές τους. 
   
Ø  Δεν υπογράφουμε την ένταξη στο Ασφαλιστήριο παγίδα της ΑΧΑ, ούτε προσερχόμαστε για να υπογράψουμε καμία δήλωση.
Ø  Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστεί κανένας συνάδελφος να απαντήσει στις πιέσεις της τράπεζας. Τα χρήματα δεν χάνονται και έχει χρόνο ο καθένας για να αποφασίσει ανάλογα με τις νομικές εξελίξεις αν θα τα πάρει η αν θα διεκδικήσει τα δικαιώματα από το ΤΑΠ.
Ø  Εκ των πραγμάτων υπάρχει ενιαίο μέτωπο συνταξιούχων και εν ενεργεία για την υπεράσπιση του ΤΑΠ, και είμαστε σε πλήρη συνεννόηση για την κάλυψη όλων των νομικών ενεργειών όλων των συναδέλφων (εν ενεργεία και συνταξιούχων).

          ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK
Ιούνιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου