Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή-πρόταση της Αγ. Συνεργασίας στην ΟΤΟΕ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
6-12-2018
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Μετά το 32ο συνέδριο της ΟΤΟΕ, οι συσχετισμοί είναι ακόμη πιο αρνητικοί για το συνδικαλιστικό κίνημα, με την άνοδο των εργοδοτικών δυνάμεων στην ομοσπονδία. Παράλληλα, και κυρίως, οι εξελίξεις για τον κλάδο είναι πολύ σοβαρές, με τη λήξη της κλαδικής σύμβασης να συμπίπτει με την τεράστια επίθεση που εξαπολύουν οι τραπεζίτες στους εργαζόμενους με πολλούς τρόπους, με πολύ σοβαρούς κινδύνους το επόμενο διάστημα.
Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει το αμέσως επόμενο διάστημα μια κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων, με γνώμονα την κινητοποίηση και οργάνωση των εργαζόμενων στην κατεύθυνση της ανατροπής της επίθεσης που δεχόμαστε, τη συμβολή μας στην προσπάθεια για συγκρότηση επιτροπών αγώνα, διενέργειας γενικών συνελεύσεων και άλλων μορφών οργάνωσης της βάσης, για υπογραφή αξιοπρεπoύς κλαδικής σύμβασης, κόντρα στη βούληση του εργοδοτικού συνδικαλισμού να προστατέψει καταρχήν τις τράπεζες, με κόστος προφανώς τους τραπεζοϋπαλλήλους.
Στα πλαίσια αυτά, προτείνουμε τη συνεργασία των «Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ - Συνδικαλιστικό Δίκτυο – Αγωνιστικό Μέτωπο» καταρχήν στο κίνημα, καθώς και στις εκλογές για την εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, προκειμένου να κερδηθεί η 1 και μοναδική έδρα που μας αντιστοιχεί και να κοπεί από παράταξη του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είμαστε ανοιχτοί σε μια συμφωνία στη βάση αγωνιστικών αρχών και δεσμεύσεων που περιλαμβάνουν :
-        Εναλλαγή στη θητεία με σεβασμό στην αναλογικότητα και προς τις 3 δυνάμεις (2 θητείες των 16 μηνών και 1 των 4 μηνών)
-        Δέσμευση για υπεράσπιση προγράμματος για την κλαδική σύμβαση και γενικότερα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (Ωράριο: 35ωρο, καμιά αντιδραστική αλλαγή – Αυξήσεις στους μισθούς – Κατάργηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων – ρήτρα μη απολύσεων – υπεράσπιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων)
-        Μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού
-        Οριζόντια ενημέρωση στη συνεργασία μεταξύ όλων, πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων για τις τοποθετήσεις μας στην ΕΓ
-        Κοινή δράση στους χώρους δουλειάς για την κλαδική σύμβαση, με κοινή προσπάθεια για συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και δράση των εργαζόμενων.
Αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, και λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος, ενώ δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι 1 έδρα στην εκτελεστική γραμματεία θα ανατρέψει τους αρνητικούς συσχετισμούς, ούτε η πρότασή μας εξαντλείται σε αυτό. Ωστόσο, μπορούμε όλοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια κοινής δράσης και αγωνιστικής ταξικής ενότητας, με δέσμευση με το βλέμμα μας στους χώρους δουλειάς και την κινητοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων, μακριά από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, κόντρα στην ηγεσία της ομοσπονδίας που «εργάζεται» στην αντίθετη κατεύθυνση.
Όσοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη για ξεδίπλωμα σημαντικών συλλογικών αγώνων άμεσα, για βήματα στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη με κάθε τρόπο. Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου