Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Δήλωση της εκπροσώπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΟΤΟΕ για τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις στην Attica Bank

 

 

Δήλωση της εκπροσώπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΟΤΟΕ

 

Η εργοδοτική τρομοκρατία της AtticaBank

πρέπει να λάβει την απάντηση που της αξίζει!

 

Η νέα προκλητική κίνηση της Διοίκησης της Τράπεζας Αττικής πριν λίγες μέρες να απολύσει ένα συνάδελφο και να θέσει άλλον ένα σε αναστολή σύμβασης εργασίας με τα πενιχρά 534 ευρώ μηνιαίως από το κατάστημα Πύργου το οποίο έκλεισε, ως αντίποινα επειδή θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται και να μη μείνουν άνεργοι, επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο αυτό που τόσο καιρό καταγγέλλουμε: οι τραπεζίτες θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα εργασιακά δικαιώματα και να εκτινάξουν τα κέρδη τους, με μέσο τις απολύσεις, τα κλεισίματα καταστημάτων, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

 

Πλέον οι εκβιασμοί είναι ωμοί: στην Τράπεζα Αττικής προειδοποιούν τηλεφωνικά τους συναδέλφους των επόμενων καταστημάτων που δρομολογούνται για κλείσιμο ότι δεν υπάρχει θέση αλλού να τους απορροφήσουν, και αν δεν φύγουν με το πρόγραμμα αποχώρησης που προβλέπει την αποζημίωση απόλυσης συν κάτι παραπάνω, θα απολυθούν με συνοπτικές διαδικασίες! Και ξεκίνησαν για παραδειγματισμό και εργοδοτική τρομοκρατία από το κατάστημα Πύργου.

 

Η αντίδραση των συναδέλφων στην Αττικής ωστόσο με την τεράστια συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία δείχνει ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τα στελέχη της Attica Bank: οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην προειδοποιητική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα και απαιτούν κλιμάκωση του αγώνα, νέες απεργίες με οργάνωση – καταλήψεις – συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, έκτακτη Γενική Συνέλευση, συντονισμό με όλο τον κλάδο και αγωνιζόμενα σωματεία.

 

Η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΝΟΤΗΤΑ, δεν είναι απλά φάντασμα ή θεατής, αφού ούτε ανακοίνωση δεν πρόλαβε να γράψει, πολύ περισσότερο να καλέσει σε κινητοποιήσεις για ένα ζήτημα που είναι αμιγώς κλαδικό αφού σε 3 τράπεζες ταυτόχρονα (Εθνική-Πειραιώς-Αττικής) υπάρχει μπαράζ κλεισιμάτων – εκβιασμών – προγραμμάτων αποχώρησης. Είναι θεματοφύλακας των τραπεζιτών και εμπόδιο για να υπάρξει οποιαδήποτε αντίσταση και αγώνας απέναντι στην επέλαση των τραπεζών.

 

Αφού δεν έκανε τίποτα για την απολυμένη συναδέλφισσα στη Eurobank, για τους χιλιάδες εργαζόμενους της Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank που βρέθηκαν εν μια νυκτί στα funds, για τις εκατοντάδες απολύσεις ετών των ενοικιαζόμενων συναδέλφων μας που εργάζονταν δίπλα μας κάνοντας την ίδια δουλειά με εμάς, έτσι η ΟΤΟΕ «αδειάζει» ακόμη πιο προκλητικά τους συναδέλφους στην AtticaBank. Η περίφημη κλαδική σύμβαση που ορθά καταγγέλλαμε αφού δεν είχε ρήτρα απολύσεων αλλά ευχολόγια που οι τραπεζίτες πολύ εύκολα ανακαλούν, ξανά αποδεικνύεται πουκάμισο αδειανό.

 

Ο μόνος δρόμος για τους τραπεζοϋπαλλήλους είναι η οργάνωση από τα κάτω, η συναδελφική αλληλεγγύη, ο σκληρός και δυναμικός αγώνας. Όπως βρεθήκαμε την Τρίτη έξω από το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ και τη Διοίκηση της Attica Bank, έτσι θα βρεθούμε και στη νέα 24ωρη απεργία στις 5/7 και κυρίως στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να επιστρέψουν οι δύο συνάδελφοί μας στη δουλειά, για να μην απολυθεί κανένας άλλος συνάδελφος.

1/7/2021

Μαρία Ξιφαρά, Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΟΤΟΕ

 

http://pantrapezikosxhma.blogspot.com/, τηλ 6947724051, 6980925499

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου