Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Για τις 17/11/2020

Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ 

 

 

Στις 17 Νοέμβρη μία σημαντική μερίδα του ταξικού κινήματος, συμπεριλαμβανομένων και πολλών τραπεζοϋπαλλήλων, αψηφήσαμε την προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ και του υπουργού ΠροΠο να φιμώσει τις φωνές αντίστασης στην ανθρωποκτόνα πολιτική τους και κατεβήκαμε στο δρόμο.

Γνωρίζαμε ότι θα επιστρατευόταν κατά χιλιάδες το μόνο εργατικό δυναμικό της χώρας που δεν πάσχει από ελλείψεις προσωπικού και που έκανε προσαγωγές αναίτια, σαν να υπάκουε σε εντολές ατομικής στοχοθεσίας.

Βιώσαμε μαζί με άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες τη χαρά να περνάμε ένα ένα τα μπλόκα που είχαν στηθεί σχεδόν σε κάθε γωνία της πόλης για να προσεγγίσουμε τα ελάχιστα σημεία που δεν είχαν (ακόμα) χτυπηθεί από τις αύρες και τα ΜΑΤ του Χουντοχοϊδη.

Νιώσαμε στο πετσί μας ότι η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73.

Η απαγόρευση της πορείας αποδείχτηκε ότι δεν βασίστηκε σε κανένα υγειονομικό κριτήριο, αφού οι δυνάμεις καταστολής ήταν οι μόνες υπεύθυνες για τον συνωστισμό διαδηλωτών, για το στοίβαγμα προσαχθέντων σε κλούβες και κρατητήρια.

Εκεί που το κράτος θα έπρεπε να προστατεύει την υγεία μας, με προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία, ΜΜΜ, επέλεξε να στραφεί ενάντια σε όσους επιμένουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Ακόμα κι αν έρθουν να μας συλλάβουν κάτω απ΄ το σπίτι μας, όπως έγινε στα Σεπόλια, ακόμα κι αν προσλάβουν έναν μπάτσο για κάθε πολίτη, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν.

Στις 26/11 θα κατέβουμε στην απεργία που έχει προκηρυχθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να υπερασπιστούμε τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και να αντιταχθούμε σε κράτος και κεφάλαιο που μας κλέβουν τη ζωή.

Απαιτούμε την απελευθέρωση και την απαλλαγή των συλληφθέντων από τις κατασκευασμένες εναντίον τους κατηγορίες. Απαιτούμε τη διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων  των 300 ευρώ που επιβλήθηκαν σε δεκάδες αγωνιστές πανελλαδικά.

Στις 17/11 δεν μας έδειξαν το σκληρό αλλά το πραγματικό τους πρόσωπο. Οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες.

18/11/2020

http://pantrapezikosxhma.blogspot.com/, τηλ 6947724051

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου