Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Καταγγελία για τη δικαστική προσφυγή των εφοπλιστών ενάντια στην απεργία της ΠΕΝΕΝ στις 3 Ιούνη


 

Οι εφοπλιστές προσέφυγαν στα δικαστήρια ενάντια στην απεργία των ναυτεργατών στις 3 Ιούνη!

 

Το θράσος των εφοπλιστών δεν έχει όρια! Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κατέθεσε έκτακτα αίτηση προς το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητείται να κηρυχθεί η απεργία της ΠΕΝΕΝ στις 3 Ιούνη 2021 ως παράνομη και καταχρηστική!

 

Είναι φανερό ότι η επιλογή του ΣΕΕΝ αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι εργοδότες και ειδικά οι μεγαλοεφοπλιστές θίγονται από το όπλο της απεργίας, τους κοστίζει και γι αυτό έβαλαν το πολιτικό τους προσωπικό, δηλαδή την κυβέρνηση ΝΔ, να φέρει το νομοσχέδιο με το οποίο ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα στην απεργία με υποχρεωτικό προσωπικό ασφαλείας το 1/3 του προσωπικού!

Οι εργαζόμενοι δεν διαπραγματεύονται τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - κεφαλαίου  ούτε με την κυβέρνηση ούτε με το εφοπλιστικό κεφάλαιο.  Ούτε δηλώνουν υποταγή σε όποια δικαστική απόφαση φρενάρει, εμποδίζει, απαγορεύει την πάλη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων της για τα δίκαια αιτήματά μας.

Εκφράζουμε τη βαθειά μας αλληλεγγύη στο σωματείο της ΠΕΝΕΝ, απαιτούμε την δικαίωση του αγώνα τους στα δικαστήρια!

Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

2/6/2021

http://pantrapezikosxhma.blogspot.com/, τηλ 6947724051, 6980925499

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου