Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση για την άθλια παρέμβαση του Συλλόγου της Alpha Bank

 

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων στην Alpha Bank

 

                                      Σερίφης στο χωριό της Άγριας Δύσης

 

Για άλλη μια φορά η ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης «Ενωμένος Σύλλογος» προτρέχει για να πιάσει στασίδι στους επικείμενους σχεδιασμούς κυβέρνησης-εργοδοσίας και Κεφαλαίου. Πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο –έκτρωμα της ΝΔ για τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν, εμφανίζεται με μια ομολογουμένως  βγαλμένη από το πιο σκοτεινό παρελθόν της σύγχρονης ιστορίας του τόπου ανακοίνωση στην οποία παρακινεί (λες και το χρειαζόταν) τη Διοίκηση της Τράπεζας  να κάνει χρήση του «διευθυντικού της δικαιώματος» και να θέσει σε αναστολή εργαζόμενους, με στέρηση αποδοχών εφόσον αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ποιους θέλει να υπερασπιστεί ο Σερίφης «Ενωμένος Σύλλογος» όμως?

·       Την κυβέρνηση που δεν πήρε κανένα μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας ένα και βάλε χρόνο τώρα.

·       Την κυβέρνηση που μας ανάγκαζε να στριμωχνόμαστε στα μετρό, στους ηλεκτρικούς και τα λεωφορεία και να έρχεται το βράδυ μέσα από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ να μας κουνά το δάκτυλο περί ατομικής ευθύνης.

·       Την διοίκηση της Τράπεζας που  προσάρμοζε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα μέτρα της.

Το πιο τραγικό είναι ότι με τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν θα χρειαστεί να κάνουν και μεγάλη προσπάθεια οι κυβερνώντες να μας πείσουν ότι για το καλό μας οι εργοδότες με την άσκηση του  διευθυντικού δικαιώματος  που έχουν (και πάντα βέβαια για το καλό μας ) θα μας συμμορφώνουν  ,θα μας κάνουν μπαλάκι καθ’ όπως επιθυμούν χωρίς δικαιώματα, λες και είμαστε οι έποικοι των κοιλάδων της Άγριας Δύσης τους. Τέτοιες παρεμβάσεις θέλουν και οι σκοταδιστικοί κύκλοι ενάντια στην επιστήμη και τον εμβολιασμό, για να ξεσαλώσουν.

Με τέτοιες ανακοινώσεις, και μάλιστα από ένα «σωματείο», θα τρίβουν τα χέρια τους οι Τραπεζίτες όταν θα μπορούν με οποιαδήποτε επίφαση να σε στέλνουν για τηλεργασία ή μια και καλή στο σπίτι σου. Όταν θα σου λένε σήμερα δουλεύουμε 10ωρο, και ρεπό όταν είναι να ραβδίσουμε τις ελιές (sic!)

Σε τέτοιους συνδικαλιστές πρέπει να  γυρίζουμε την πλάτη, σε αυτή την κυβέρνηση πρέπει να υψώσουμε το ανάστημα μας με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι.

Στις 10 Ιούνη όλοι στην προειδοποιητική απεργία και στους δρόμους!

Κανείς στη δουλειά – κλειστά laptop

Απεργιακή συγκέντρωση 11 π.μ.. Χαυτεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου